Nedan kan du läsa om de tankar, funderingar och reflektioner jag har…

Jag hoppas att de även får dina tankar, funderingar och reflektioner att ta fart!

2020 01 15

Livet, vet ni, det där som pågår hela tiden men som vi inte alltid är så uppmärksamma på att vi lever. Men vad är det då att leva?
Jag är övertygad om att det finns lika många uppfattningar om det som det finns människor eftersom varje enskild människas liv skiljer sig från alla andras.

Vad är min uppfattning om livet?
Jag måste erkänna att det varierar lite från dag till dag och ibland från morgon till kväll. Allt beror på min dagsform, mina upplevelser och mitt känsloläge. Ingen kan vara på topp alla dagar men det är ju också en del av det här livet.
Hur ska jag kunna känna glädje och eufori om jag inte kan få känna nedstämdhet och sorg?

Balans i livet är nog det jag strävar efter. Att uppleva det som kommer till mig och varken förstora eller förminska det – bara ta det till mig och vara i det i just den stunden för att sedan släppa det och gå vidare.
Kanske är det just det som är livet – vägen vi valt att vandra framåt…

2020 01 20

Ibland förundras jag över all den kärlek jag kan känna över små saker som pågår i min vardag. En blöt puss av en glad hund, kattens spinnande när hon lägger sig bredvid mig, doften av fuktig jord i trädgården, stjärnorna som fyller himlen i gnistrande mönster och alla andra små saker som vi ibland glömmer bort och tar för givna.

Kanske behöver vi stanna upp och låta alla dessa små saker bli stora och kanske behöver vi känna efter vad de betyder för oss.

Vem vet, det kanske är den stora kärleken till små saker som visar oss vägen mot ett lugnare och lyckligare liv…

2020 01 30

Husgudar och idoler…
De flesta av oss samlar på personer vi beundrar eller ser upp till av olika anledningar och jag är inget undantag.

Som tonåring bestod mina idoler främst av artister vars musik och texter berörde mig och lät mig hitta känslor i mig själv som jag än idag hittar till när någon gammal låt spelas i radion.

Vartefter åren har gått så har mina idoler bytt skepnad i takt med att jag själv förändras och byter riktning i livet.

Många som förespråkar självförverkligande och predikar om hur vi ska strunta i andra och bara vara oss själva och tycker att vi inte ska ha andra idoler än oss själva har nog missat betydelsen av personer, verkliga eller påhittade, som väcker vår nyfikenhet och talar till delar av vårt inre som vi kanske ännu inte upptäckt hos oss själva.

Personligen tänker jag fortfarande på Bamse som lärde mitt barnajag att ”Om man är stor måste man vara snäll” och mitt tonårsjag väcks åter till liv när jag hör ”Tears in heaven” som lärde mig att vi har vår tid på jorden och att vi hör hemma här tills vår tid är kommen.
Mitt vuxna jag upptäcker fortfarande personer som har saker att lära mig om jag bara är villig att ta det till mig, studera det, behålla en del och förkasta annat för att hitta just de fragment som leder mig framåt på min väg i livet.